Ohjelmakanavien muutokset

Antennitelevisioverkon uusi toimilupakausi on alkanut 17.5.2017. Suurin osa antenniverkon tv-kanavista jatkaa uudella toimilupakaudellakin. Osa kanavista on siirtynyt kanavanipusta toiseen, jolloin niiden lähetystaajuudet muuttuivat. Jotta siirtyneet kanavat saa uudelleen näkyviin, on vastaanottimeen pitänyt tehdä kanavahaku. Joidenkin kanavien peittoalueet muuttuivat, joten osalla katsojista kanavatarjonta väheni aiemmasta.

Lisätietoa muutoksista löytyy Digitan verkkosivuilta.

Useimmat vastaanottimet suorittavat kanavahaun automaattisesti, kun kanavahaku käynnistetään. Joissain tapauksissa tarvitaan tehdasasetusten palautus ennen kanavahaun tekemistä.

Jos vastaanotin ei tee automaattista kanavahakua tai kanavalistan päivitystä, kanavat täytyy hakea manuaalisesti. Tv-vastaanottimen kanavahakua koskevat ohjeet löytyvät laitteen ohjekirjasta tai useimpien maahantuojien/laitevalmistajien verkkosivuilta.

Katso myös yleinen kanavahakuohje [pdf, 45 KB].

UHF-taajuusalueella lähetettävät antennitelevisioverkon maksukanavat ovat saatavilla uutta DVB-T2-lähetystekniikkaa käyttävissä B- ja F-kanavanipuissa, joissa ohjelmistoja lähetetään vain peittoalueen päälähetysasemilta.

DVB-T-tekniikalla toteutettujen kanavanippujen A, C ja E lähetykset ovat pääsääntöisesti vastaanotettavissa myös peittoalueen täytelähettimiltä.

Oman alueen kanavatarjonnan voi tarkistaa Digitan karttapalvelusta

Muutokset Digitan UHF-kanavanipuissa 17.5.2017

Tilanne ennen 17.5.2017 UHF-taajuusalueen T-kanavanipuissa

Asiasanat: Televisio , Antenni , Antennitelevisio , Jakelu , Saatavuus , Toimiluvat

LinkedIn Print