Viestintäviraston avoin data

Oheiseen taulukkoon on koottu Viestintäviraston tarjoamat avoimen datan aineistot.

Taajuudet
Taajuusjakotaulukko
(OData v4)
1.1.2017
Tiedot radiotaajuuksien käytöstä eri radioliikennelajeille (taajuusalue, käyttötarkoitus, tekniset tiedot ja muut ehdot). Aineisto on ajantasainen, ja se päivitetään ao. määräysten muuttuessa noin 1-2 kertaa vuodessa.
Alusten meriradionumerot
(OData v4)
Tiedot käytössä olevista meriradionumeroista (MMSI-numero, aluksen nimi, aluksen tunnus). Tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa. Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona (hakutoiminto) ja ne voi ladata tekstimuodossa taulukon alapuolelta.
Radioamatöörien kutsumerkit
(OData v4)
Tiedot käytössä olevista kutsumerkeistä (tunnus, voimassaolotieto). Tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa. Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona (hakutoiminto) ja ne voi ladata tekstimuodossa taulukon alapuolelta.
Radioasemat Suomessa
(OData v4)
Tiedot Suomessa sijaitsevista radioasemista: nimi, sijainti, tekniset tiedot, luvan tiedot. Tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa. Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona (hakutoiminto) ja ne voi ladata tekstimuodossa taulukon alapuolelta.
TV-asemat Suomessa
(OData v4)
Tiedot Suomessa sijaitsevista TV-asemista: nimi, sijainti, tekniset tiedot, luvan tiedot. Tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa. Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona (hakutoiminto) ja ne voi ladata tekstimuodossa taulukon alapuolelta.
Tilastotiedot
Autoreporter Kyberturvallisuuskeskuksen Autoreporter -palvelusta saadut tiedot haittaohjelma- ja tietoturvaloukkaushavainnoista suomalaisissa verkoissa. Tilastotiedot on julkaistu tekstitiedostoina sekä CSV- että JSON-muodoissa.
Tilastot ja vertailut Tilastot voi ladata kootusti XLSX-muodossa. Yksittäisiä tilastoja koskevat tiedot voi ladata CSV-muodossa kutakin tilastoa koskevan kuvion alapuolelta.
NumeroT ja Tunnukset
Verkkotunnusrekisteri Reaaliaikaiset tiedot käytössä olevista fi-verkkotunnuksista käyttäjätietoineen (vain oikeushenkilöt). Aineisto on saatavissa myös Odata-rajapinnan kautta. Ohjeita sekä käyttäjätunnus Odata-rajapinnan käyttöön on saatavissa osoitteesta fi-domain-tech@ficora.fi.
Verkkotunnusten laaja WHOIS-haku Maatunnusten (ccTLD) ja vanhojen geneeristen verkkotunnusten (gTLD) saatavuustilanne sekä julkiset käyttäjätiedot. Palvelusta ei saa uusien geneeristen verkkotunnusten (new gTLD) tietoja.
Kansainvälisen teleliikenteen operaattoritunnukset Taulukko kansainvälisen teleliikenteen operaattoritunnuksista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin tunnus on myönnetty).
Kaukoliikenteen operaattoritunnukset Taulukko kaukoliikenteen operaattoritunnuksista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin tunnus on myönnetty).
Kiinteän puhelinverkon tilaajanumerosarjat Haku/taulukko kiinteän puhelinverkon tilaajanumeroista (telealue, numero, yritys ja päivämäärä, jolloin numero on myönnetty).
Matkaviestinverkkojen suuntanumerot Taulukko matkaviestinverkon suuntanumeroista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin numero on myönnetty).
Myönnetyt ja vapaat lyhytsanomapalvelunumerot Haku/taulukko myönnetyistä ja vapaista lyhytsanomapalvelunumeroista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin numero on myönnetty).
Myönnetyt valtakunnalliset yritysnumerot Taulukko valtakunnallisista tilaajanumeroista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin numero on myönnetty).
Myönnetyt yleiset operaattoritunnukset Taulukko yleisistä operaattoritunnuksista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin tunnus on myönnetty).
Telealuekohtaiset palvelunumerot Haku/taulukko telealuekohtaisista palvelunumeroista (telealue, numero, yritys ja päivämäärä, jolloin numero on myönnetty).
Teleyritystunnisteet Taulukko myönnetyistä teleyritystunnisteista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin tunnus on myönnetty).
Valtakunnalliset palvelunumerot Taulukko valtakunnallisista palvelunumeroista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin numero on myönnetty).
MNC-tunnukset Taulukko myönnetyistä MNC-tunnuksista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin tunnus on myönnetty).
(T)MNC-tunnukset Taulukko myönnetyistä (T)MNC-tunnuksista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin tunnus on myönnetty).

Viestintäviraston avoimen datan aineistoja koskee Creative Commons 4.0 Nimeä -käyttölupa, joka on JHS 189 -suosituksen mukainen käyttölupa julkishallinnon avoimia tietoaineistoja varten.

Lisätietoja aiheesta löydät Liikenne- ja viestintäministeriön sekä Trafin (Liikennelabra) verkkosivuilta:

Asiasanat: Internet , Puhelin , Radio , Taajuudet , Tietoturva , Avoin data , Digitaaliset kokeilut , Numerointi , Tilastot

LinkedIn Print