Kaapeli-tv- ja IPTV-liittymien määrä

Liittymämäärät perustuvat Viestintäviraston teleyrityksiltä keräämiin kaapeli-tv- ja IPTV-palveluita koskeviin tietoihin. IPTV-palvelulla tarkoitetaan televisiolähetysten vastaanottamista laajakaistayhteyden kautta.


Tallenna kuvion tiedot CSV-tiedostona

Valtaosa voimassa olevista kaapeli-tv- ja IPTV-liittymistä on kotitalouksien hallussa. Edellä kuvatut liittymämäärät sisältävät kuitenkin myös yritysliittymät.

Kaapelitelevisolähetyksiä voi vastaanottaa kaapelitelevisioliittymän kautta. Kaikissa kotitalouksissa ei kuitenkaan välttämättä ole tv-vastaanotinta, vaan luvut kuvaavat operaattoreiden kaapeli-tv-liittymäasiakkaiden määriä.

Teleoperaattorit välittävät tv-lähetyksiä myös internetin kautta IPTV-lähetyksinä. IPTV-liittymän käyttö vaatii nopean, yleensä kiinteän tiedonsiirtonopeudeltaan vähintään 10Mbit/s laajakaistaliittymän.

Koska vapaasti vastaanotettavien antennilähetysten katselu ja radiolähetysten kuuntelu eivät edellytä erityistä liittymää, ei niitä ole laskettu tähän tilastoon. Myöskään tv-ohjelmien katselu esimerkiksi tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen asennetun nettiselaimen kautta ei sisälly tilastoihin.

Televisiota ja muita audiovisuaalisia palveluita sekä radiopalveluita koskevia muutoksia on selitetty kattavammin Katsaukset ja artikkelit -osiossa.

Tilastoa päivitetään seuraavan kerran syyskuussa 2018.

Asiasanat: Televisio , Liittymä , Tilastot

LinkedIn Print