Langattomasti, mutta turvallisesti. Langattomien lähiverkkojen tietoturvallisuudesta

Julkaistu 02.10.2014 | Päivitetty 27.11.2014

Kyberturvallisuuskeskuksen julkaisemaan raporttiin on koottu neuvoja ja parhaita käytäntöjä langattomien lähiverkkojen eli WLAN:ien tietoturvallisesta käytöstä. Raportti on suunnattu niin tavallisille verkonkäyttäjille kuin verkkojen ylläpitäjillekin.

Keskeisimmät tietoturva- ja yksityisyyden suojan uhat langattomien lähiverkkojen käytössä vaihtelevat käyttäjäryhmittäin. Tavallisen kotiverkon käyttäjät ja ylläpitäjät kohtaavat osin erilaisia uhkakuvia kuin yritysten tai suurten organisaatioiden verkkojen käyttäjät ja ylläpitäjät. Tietoturvan perusteet ovat kuitenkin samat: kannattaa käyttää mahdollisimman vahvaa salausta sekä hyviä salasanoja ja arvioida verkon tietoturvan luotettavuutta ennen sen käyttöä.

Oheiseen raporttiin on koottu Kyberturvallisuuskeskuksen syyskuun 2014 aikana julkaisemat langattomien lähiverkkojen tietoturvallisuutta käsitelleet Tietoturva nyt! -artikkelit.

Asiasanat: Tietoturva , Huijaus , Mobiililaajakaista , Modeemi , Salasana , Salaus , Tietomurto , Tietosuoja , Verkkolaite , Katsaukset


Liitteet:

LinkedIn Print