[Teema] TIKKA-opas nostaa yrityksen tietoturvatarpeet esiin

TIKKA on toimiva työväline, kun yritys haluaa kartoittaa tietoturvansa tasoa. Tekninen teoria on tällä kertaa jätetty pois. Tosielämään perustuvat tapaukset muun muassa verkkohuijauksesta, murtovarkaista ja päivittämättömistä laitteista tekevät tietoturvapuutteista ja niiden seurauksista konkreettisia. Tällä oppaalla pääset hyvään alkuun.

Jokaisessa yrityksessä käytetään tietokoneita ja matkaviestimiä, digitaalisessa muodossa säilytetyn tiedonkin määrä voi olla yllättävän suuri. Verkkoihin kytkeytyvät laitteet ja niissä käytetyt ohjelmistot tuovat tietoturvan kaikenkokoisiin yrityksiin toimialasta huolimatta. Kestäisikö sinun yrityksesi näiden laitteiden ja tiedon menettämisen? Todennäköisesti ei.

Jokainen yritys ja organisaatio voi tutustua ja perehtyä tietoturvaan

Kynnys on tehty matalaksi, koska Tikka ei sisällä tekniikkaa tai teoriaa vaan esimerkkitapauksia tosielämään perustuen. Lukemalla tarinat, tapausten analyysit ja johtopäätökset sekä tapauksiin liittyvät 3 kysymystä, käytännön tietoturvasta saa jo paljon irti.Tavoitteena on herätellä erityisesti pienet yritykset tunnistamaan arjen riskejä ja varautumaan niihin.

Riskit on hallittava ja niihin on varauduttava

Yrityksen hallinto, fyysiset toimitilat, henkilöstö, tietoaineistot, ohjelmistot ja laitteet. Näistä kaikki voivat olla väärinkäytösten, vahinkojen ja onnettomuuksien kohteina. Hyvin hoidettu tietoturva vähentää ja torjuu vahinkoja merkittävästi.

Jo pienillä investoinneilla ja toimintatapojen muutoksilla yrityksen arjesta tulee turvallisempaa. Tietoturva ei ole erillinen lisäosa vaan osa yritysturvallisuutta.


Tikka on EK:n ja Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen yhteisjulkaisu. Sisällöstä vastaa Kyberturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Antti Kurittu.

Lisätietoja

Päivityshistoria

Asiasanat: Tietoturva , Kyberturvallisuus , Organisaatio , Riskienhallinta , Tietoturva nyt!

LinkedIn Print

Yhteystiedot

logo

Viestintävirasto

Kyberturvallisuuskeskus

PL 313, 00561 Helsinki


Mediayhteydenotot puhelimitse 0295 390 248