Varoitus 2/2017 WanaCrypt0r-kiristyshaittaohjelmasta on poistettu

Tilanteen rauhoittumisen johdosta varoitus 2/2017 WanaCrypt0r-kiristyshaittaohjelmasta on poistettu. Vaikka varoitus on poistettu, kiristyshaittaohjelman kohteina olleet tietoturvaongelmat tulee korjata

13.5.2017 julkaistu punainen varoitus 2/2017, joka koskee WanaCrypt0r-kiristyshaittaohjelman leviämistä haavoittuviin Windows-tietokoneisiin, on poistettu. Haittaohjelman leviäminen on laantunut ja suurin osa haavoittuvien tietokoneiden omistajista on tehnyt tarvittavia toimenpiteitä tietoturvaongelmien korjaamiseksi. Varoituksessa mainitut ratkaisu- ja rajoitusmenetelmät ovat edelleen käyttökelpoisia ja tarpeellisia.

WanaCrypt0r-kiristyshaittaohjelman alkuperäisestä saastuttamismekanismista ei edelleenkään ole varmuutta. Sen tiedetään varmuudella leviävän haavoittuvan tiedostonjakoon käytettävän SMB-palvelun välityksellä.

Kiristyshaittaohjelmien muodostama uhka ei kuitenkaan ole poistunut. Kyberturvallisuuskeskus arvioi, että lähipäivinä ilmaantuu useampia uusia muunnoksia, joissa pyritään hyödyntämään WanaCrypt0r-haittaohjelman käyttämiä menetelmiä.

Päivityshistoria

Asiasanat: Tietoturva , Kiristyshaittaohjelma , Tietoturva nyt!

LinkedIn Print

Yhteystiedot

logo

Viestintävirasto

Kyberturvallisuuskeskus

PL 313, 00181 Helsinki


Mediayhteydenotot puhelimitse 0295 390 248