Verkkomainontaan käytetty laaja yhteystietolista vuotanut

Suuri määrä internetmainontaa tekevän River City Median tietoja on vuotanut yrityksen konfiguroitua tietokoneidensa varmuuskopioinnin näkymään vahingossa internetiin. Tietojen vuotamisen huomasi tietoturvatutkija Chris Vickery.

Vuotaneet tiedot sisältävät noin 1,4 miljardin ihmisen tietoja. Tiedot sisältävät sähköpostiosoitteita, nimiä, tietokoneiden IP-osoitteita ja monesti myös postiosoitteita. Tiedot on tyypillisesti kerätty henkilöiltä itseltään nettikyselyissä, -arpajaisissa ja -peleissä.

Yrityksen epäillään käyttäneen tietoja paitsi hyväksyttyyn mainontaan, myös järjestelmälliseen roskapostitukseen. Roskapostiongelman laajuuden vuoksi voidaan olettaa, että monet muutkin yritykset toimivat samalla tavalla.

Ei ole tiedossa, ovatko pahantahtoiset tahot saaneet haltuunsa River City Medialta vuotaneita tietoja. Vuotaneita tietoja voi käyttää esimerkiksi roskapostitukseen, verkkosivujen mainosten kohdentamiseen ja identiteettivarkauksiin.

Vuoto ei edellytä toimenpiteitä internetin käyttäjiltä. Kannattaa kuitenkin miettiä, luovuttaako jatkossa henkilötietojaan kaikkiin hauskoihin nettivisailuihin. Palkkiona voi olla roskapostia.

Lisätietoja

Päivityshistoria

Asiasanat: Tietoturva , Roskaposti , Tietovuoto , Tietoturva nyt!

LinkedIn Print

Yhteystiedot

logo

Viestintävirasto

Kyberturvallisuuskeskus

PL 313, 00561 Helsinki


Mediayhteydenotot puhelimitse 0295 390 248