Varoitukset 3/2016 ja 4/2016 poistetaan

Voimassa olevat varoitukset tietojenkalastelusta ja Mirai-bottiverkosta poistetaan. Varoitusten kohteina olleiden tietoturvaongelmien tilanne on normalisoitunut.

Viestintäviraston poistaa voimassa olevan keltaisen varoituksen pankki- ja luottokorttitietojen kalastelusta. Varoitus on ollut voimassa 1.11.2016 lähtien. Varoituksen aiheena olevat tietojenkalastelut Applen ja pankkien nimissä kuitenkin jatkuvat edelleen.

Samalla poistetaan voimassa oleva punainen varoitus Mirai-bottiverkon jäseneksi liitetyistä modeemeista ja muista IoT-laitteista. Varoitus on ollut voimassa 29.11.2016 lähtien. Varoituksen aiheena oleva bottiverkko jatkaa toimintaansa, mutta päätelaitteiden ohjelmistopäivitysten tilanne on parantunut sekä teleyritysten haittaohjelmaliikenteen rajoitustoimenpiteet ovat toimivia. Viestintäviraston näkemyksen mukaan Mirai-bottiverkkoon liittyviä liikenteenrajoitustoimenpiteitä on syytä jatkaa toistaiseksi, kunnes viimeisetkin ohjelmistopäivitykset on saatu valmiiksi ja ohjelmistopäivitysten jakelussa on edistytty.

Tuhansia suomalaisten modeemeja murrettu, uudelleenkäynnistys poistaa haittaohjelman (Varoitus 4/2016)

Apple ID -, veronpalautus - ja pankkiteemaisilla tietojenkalasteluilla pyritään varastamaan luottokortti- ja pankkitietoja (Varoitus 3/2016)

Päivityshistoria

Asiasanat: Internet , Tietoturva , Esineiden internet IoT , Huijaus , Kyberturvallisuus , Palvelunestohyökkäys , Tietojen kalastelu (phishing) , Tietoturva nyt! , Varoitukset

LinkedIn Print

Yhteystiedot

logo

Viestintävirasto

Kyberturvallisuuskeskus

PL 313, 00181 Helsinki


Mediayhteydenotot puhelimitse 0295 390 248