Yhdysvaltalainen hosting-palveluntarjoaja 3FN poistettu verkosta viranomaismääräyksellä

Hosting-palveluntarjoaja 3FN on poistettu verkosta FTC:n, eli Yhdysvaltain kauppakomission aloitteesta. Palveluntarjoajaa syytetään muun muassa haittaohjelmien ja roskapostin levityksestä.

Jälleen yksi palveluntarjoaja, yhdysvaltalainen 3FN, on poistettu verkosta. Tästä tapauksesta tekee poikkeuksellisen se, että palveluntarjoaja poistettiin verkosta Yhdysvaltain kauppakomission FTC:n, eli viranomaisen aloitteesta. FTC:n mukaan 3FN:ää syytetään muun muassa aktiivisesta osallisuudesta roskapostin, haittaohjelmien ja lapsipornon levitykseen. Palveluntarjoaja tunnetaan muun muassa myös nimillä Triple Fiber Network, APS Telecom, APX Telecom, APS Communications, APS Communication ja Pricewert LLC.

CERT-FI:n tietojen mukaan osa Cutwail-haittaohjelmaperheen komentopalvelimista oli 3FN:n verkossa. Cutwail on roskapostia lähettävä haittaohjelma. Toistaiseksi palveluntarjoajan poistuminen verkosta ei kuitenkaan näy Internetin roskapostin määrää tarkkailevan Spamcopin tilastoissa, toisin kuin toisen yhdysvaltalaisen palveluntarjoajan McColon verkosta poistamisen jälkeen viime marraskuussa. Julkaisimme tuolloin aiheesta Tietoturva nyt! -artikkelin. Käsittelimme muita vastaavantyyppisiä operaattoreita toisessa Tietoturva nyt! -artikkelissa.

Asiasanat: Tietoturva , Tietoturva nyt!

LinkedIn Print

Yhteystiedot

logo

Viestintävirasto

Kyberturvallisuuskeskus

PL 313, 00181 Helsinki


Mediayhteydenotot puhelimitse 0295 390 248