JOULULAHJOJEN KOMMENTOINTIOHJEISTUS

Oikeaoppinen reagointi saamiisi lahjoihin ratkaisee koko joulun onnistumisen.
Jos pystyt vakuuttamaan lahjan antajat siitä, että jokainen saamasi paketti on mieleesi, tunnelma säilyy positiivisena koko aattoillan. Mutta jos joku epäilee, että olisit ottanut mieluummin vastaan vaikka klassiset koko jalan mittaiset alushousut, seuraukset voivat olla vakavat. Epäonnistumisestaan traumatisoitunut lahjanantaja tekee jatkossa entistä heikompia lahjanostopäätöksiä. Kierre on valmis.

Lue ja ymmärrä, kuinka vastaanotat lahjat oikein

1. Paketin tunnusteluvaihe


On tärkeää luoda vaikutelma äärimmäisestä kiinnostuksesta. Onkin toivottavaa, että pyörität pakettia käsissäsi ympäri vähintään kahdesti sivu- ja pystysuunnassa ennen avaamisesta.

Osoitat tällöin kykyä itsehillintään, kun et revi papereita kuin mikäkin barbaari. Sivistys sopii jouluun hyvin.
Muista antaa tunnustusta painavalle paketille. Se on todennäköisesti jotain, mikä on maksanut sievoisen summan.

Mitä teet, jos kohtaat pehmeän paketin?
Tärkeintä on yrittää pysyä rauhallisena. Unohda hetkeksi, että lahjanantaja on siirtänyt itselleen oikeutesi päättää vaatteista, joita käytät.

Sovita vaatetta ja vääntelehdi vaikeanoloisesti. Näin luot vaikutelman liian pienestä tai suuresta vaatteesta. Voitkin nyt kysyä hyvällä omallatunnolla, onko kuitti tallessa.

2. Paketin avaaminen


Pidä pää tiukasti kohti pakettia, niin ilmeistäsi ei voi tulkita reaktiotasi. Älä vilkuile edes sivuille, sillä peili voi antaa tunteesi ilmi.

Kun avaat paketin hitaasti, ehdit miettiä sopivaa kommenttia lahjan paljastumishetkeen.

3. Mitä teet, kun saat mieluisan lahjan?


Kiitä kohteliaasti, mutta hillitysti. Älä missään tapauksessa riemuitse ylitsevuotavasti, sillä herätät epäilyksiä, kun et riemuitse samalla tavalla vähemmän miellyttävien lahjojen kohdalla. Riemun esittäminen on vaikeaa jopa monille kokeneille näyttelijöille.

4. Mitä teet, kun saat vähemmän mieluisan lahjan?


Tavoitteesi on ilahduttaa lahjanantajaa, vaikka hänen hankkimansa paketti olisi kelvoton. Mitä pitäisi oikein sanoa? Lahjanantaja kun on usein läheinen, jolle valehtelu on kiusallista ja vaikeaa.

Sinun tuleekin suosia kommentteja, jotka voi tulkita kahdella tavalla. Lahjanantaja odottaa positiivista reaktiota, joten hän tulkitsee vastauksesi onnistuneesti väärin.

Väärintulkittaviksi tarkoitetut kommentit:
Oho!
Voi vitsit!
Tällaista en osannut edes toivoa.
Oi, vain sinä voit hankkia tällaisen.
Olen sanaton.

5. Laatulupaus

Annettuja ohjeita noudattamalla varmistat mukavan aattoillan asianosaisille tilanteesta riippumatta. Toivotamme mukavaa joulua ja onnistuneita pakettiratkaisuja!

Kaipaatko lisää ohjeita joulunviettoon?
Lue myös Jouluntoivotusohjeistus