Verkkojen yhteisrakentaminen säästää resursseja

Viestintävirasto edistää viestintäverkkojen yhteisrakentamista muiden verkkojen kanssa sekä ohjaa nykyisen verkkoinfrastruktuurin yhteiskäyttöön. Tämän edesauttamiseksi Viestintävirasto ylläpitää ja kehittää kattavaa Verkkotietopiste.fi-palvelua ja yhteisrakentamisverkostoa.

Verkkotietopiste.fi-palvelu tarjoaa tiedot nykyisistä yhteiskäyttöön soveltuvista verkoista ja yhteiskäyttöön soveltuvien verkkojen rakentamissuunnitelmista. Yhteisrakentamisverkosto on näihin asioihin liittyvä Viestintäviraston ja sidosryhmien palaute-, yhteistyö- ja viestintäkanava. Yhteisrakentaminen ja yhteiskäytön lisääminen on tärkeää yhteiskunnan resurssienkäytön tehostamiseksi. Samalla vauhditetaan nopean laajakaistan rakentamista Suomessa.

Katso video: Yhteisrakentamisesta hyötyvät kaikki

Google kerää automaattisesti tietoja palvelujensa, kuten Youtuben käyttäjistä. Lue lisää Googlen tietosuojakäytännöstä. Viestintäviraston sivuilla Youtube-videot eivät automaattisesti näy, ellet erikseen salli niiden esittämistä. Sallimalla videon esittämisen hyväksyt Googlen tietosuojakäytännöt.

Hyödyllisiä linkkejä

Case: Saimaan Kuitu Oy ja Lappeenrannan Energiaverkot Oy [pdf, 1 MB]

Yhteisrakentamislaki

YKT-sopimuspohja

Kustannustenjakosuositus

Yhteisrakentamisverkosto

Yhteisrakentamisverkosto on Viestintäviraston ja sidosryhmien palaute-, yhteistyö- ja viestintäkanava, joka edistää verkkotoimijoiden yhteistoimintaa verkkojen rakentamisessa ja yhteiskäytössä. Se edistää rakennushankkeiden yhdistämistä ja ennaltaehkäisee maarakentamisesta johtuvia verkkojen vika- ja häiriötilanteita.

Yhteisrakentamisverkoston kautta sidosryhmät voivat antaa palautetta ja ehdottaa toimenpiteitä yhteisrakentamislain tavoitteiden saavuttamiseksi sekä verkkotietopistepalvelun kehittämiseksi.

Viestintävirasto kutsuu viestintä-, energia-, liikenne- ja vesihuoltoverkkojen omistajia ja rakentajia sekä muita sidosryhmien edustajia liittymään yhteisrakentamisverkostoon. Verkosto on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan!

Kutsu [pdf, 73 KB]

Verkkotietopiste.fi

Asiasanat: Internet , Puhelin , Televisio , Verkot , Yhteisrakentaminen

Päivitetty 23.03.2018

LinkedIn Print