Kun haluat tehdä muutoksia verkkotunnukseesi

Fi-verkkotunnustasi koskevat muutokset järjestyvät oman välittäjäsi kautta. Halutessasi uusia, siirtää tai irtisanoa verkkotunnuksesi, tulee sinun olla yhteydessä välittäjääsi.

Oma välittäjäsi tekee tarvittavat muutokset verkkotunnuksellesi. Tilanteita, joissa oma välittäjäsi auttaa asioinnissa, ovat esimerkiksi verkkotunnuksesi

Mikäli et ole varma, koskeeko asiasi välittäjää, saat lisäohjeita sivulta Ohjeita ja vinkkejä käyttäjälle.

Yhteystietojen päivittäminen

Verkkotunnusvälittäjälle antamasi yhteystiedot välittyvät Viestintäviraston verkkotunnusrekisteriin. Viestintävirasto lähettää tarvittaessa fi-verkkotunnustasi koskevia yhteydenottoja ja oikeudellisesti velvoittavia päätöksiä antamiisi sähköposti- ja postiosoitteisiin.

Varmista säännöllisesti, että yhteystietosi ovat ajan tasalla ilmoittamalla tarvittavat muutokset suoraan välittäjällesi. Yhteystiedot eivät päivity automaattisesti väestötietojärjestelmästä tai Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämistä rekistereistä.

Verkkotunnuksen käyttäjänä olet itse vastuussa yhteystietojesi ajantasaisuudesta. Vanhentuneet tai virheelliset yhteystiedot, erityisesti sähköpostiosoite, voivat vaarantaa oikeutesi fi-verkkotunnukseen, mikäli sinua ei tavoiteta.

Väärän tiedon tahallinen antaminen viranomaisen rekisteriin on rikos.

Verkkotunnuksen uusiminen

Fi-verkkotunnus on voimassa määräajan. Sovi uusimisesta aina oman välittäjäsi kanssa, joka uusii verkkotunnuksen puolestasi.

Verkkotunnuksen siirtäminen ja irtisanominen

Kun et enää tarvitse fi-verkkotunnustasi, voit halutessasi siirtää voimassaolevan verkkotunnuksesi toiselle käyttäjälle tai luopua verkkotunnuksestasi irtisanomalla sen ennen voimassaoloajan päättymistä. Molemmat toimenpiteet tekee pyynnöstä oma välittäjäsi. Siirtäminen suoritetaan 30 päivää voimassa olevan verkkotunnuksen siirtoavaimen avulla.

Mikäli siirrettäessä verkkotunnusta toiselle käyttäjälle myös välittäjä vaihtuu, neuvoo oma välittäjäsi, miten tilanteessa toimitaan. Jos haluat valtuuttaa siirron tekijäksi verkkotunnuksen vastaanottajan välittäjän, on tälle luovutettava siirtoavaimen lisäksi myös välittäjän vaihtoavain. Verkkotunnuksen vastaanottajan välittäjä pystyy tekemään siirron vain, jos tämä on jo ottanut verkkotunnuksen hallintaansa.

Välittäjän vaihtaminen

Voit vaihtaa verkkotunnusvälittäjääsi ilman erityistä perustetta. Voit pyytää vaihtoon tarvittavia toimenpiteitä joko nykyiseltä tai tulevalta välittäjältäsi. Pyyntö on esitettävä kirjallisesti.

Vaihto suoritetaan 30 päivää voimassa olevan välittäjän vaihtoavaimen avulla. Välittäjäsi on suoritettava vaihto kohtuullisessa ajassa.

Halutessasi vaihtaa verkkotunnusvälittäjää, tulee sinun joko

  • valtuuttaa uusi välittäjä hankkimaan välittäjän vaihtoavain vanhalta välittäjältäsi tai
  • pyytää itse välittäjän vaihtoavain vanhalta välittäjältäsi ja toimittaa se uudelle välittäjällesi.

Asiasanat: Internet , Siirtoavain , Vaihtoavain , Verkkotunnukset , Välittäjä

Päivitetty 23.09.2016

LinkedIn Print