Ota yhteyttä valitsemastasi aiheesta

Viestintäviraston asiakaspalvelu vastaa yhteydenottolomakkeella lähetettyihin kysymyksiin viiden arkipäivän kuluessa.

YhteydenottolomakeNeuvoja asiakaspalvelultamme

Miten voin vaihtaa verkkotunnusvälittäjääni?

Verkkotunnuksen käyttäjä voi vapaasti vaihtaa verkkotunnusvälittäjää, eikä siihen edellytetä erityistä syytä. Vanha välittäjä osallistuu vaihtoprosessiin luomalla välittäjän vaihtoavaimen ja antamalle sen tiedoksi käyttäjälle tai suoraan uudelle välittäjälle. Välittäjän vaihtoavain on verkkotunnuskohtainen koodi, joten se on muodostettava jokaisesta toiselle välittäjälle siirrettävästä verkkotunnuksesta erikseen.

Verkkotunnuksen käyttäjän on vaihtoehtoisesti joko:

1) pyydettävä valitsemaansa uutta välittäjää hankkimaan välittäjän vaihtoavain vanhalta välittäjältä tai

2) pyydettävä itse välittäjän vaihtoavain vanhalta välittäjältä ja saatuaan avaimen, toimittaa se edelleen uudelle välittäjälle.

Uusi välittäjä saa käyttäjän pyyntötavasta riippuen välittäjän vaihtoavaimen joko vanhalta välittäjältä tai käyttäjältä, jonka jälkeen uusi välittäjä voi ottaa verkkotunnuksen hallintaansa. Verkkotunnusvälittäjän vaihtamista koskeva pyyntö on tehtävä vanhalle välittäjälle kirjallisesti, jotta avaimen toimittamisen määräajan kuluminen tai muut epäselvyydet on mahdollista selvittää jälkikäteen.

Verkkotunnuksen käyttäjän ja verkkotunnusvälittäjän välinen sopimussuhde ei ole verkkotunnuslainsäädännön piirissä. Verkkotunnusvälittäjän vaihtamisesta aiheutuvat sopimus- tai kuluttajaoikeudelliset kysymykset ratkaistaan muun lainsäädännön nojalla.

Lisätietoa:


Asioi kanssamme

Ota meihin yhteyttä sähköisten lomakkeiden kautta tai soita asiakaspalveluumme.