Ota yhteyttä valitsemastasi aiheesta

Viestintäviraston asiakaspalvelu vastaa yhteydenottolomakkeella lähetettyihin kysymyksiin viiden arkipäivän kuluessa.

YhteydenottolomakeNeuvoja asiakaspalvelultamme

Miten siirrän verkkotunnukseni toiselle käyttäjälle?

Verkkotunnuksen käyttäjä voi halutessaan siirtää voimassaolevan verkkotunnuksensa toiselle käyttäjälle. Verkkotunnuksen siirtämiseen tarvitaan verkkotunnuskohtaista siirtoavainta, jonka verkkotunnusvälittäjä tilaa verkkotunnuksen nykyiselle (vanhalle) käyttäjälle. Käyttäjän on valtuutettava joko oma välittäjänsä tai verkkotunnuksen vastaanottajan (uusi käyttäjä) välittäjä tekemään siirto antamalla siirtoavain tälle. Näin varmistetaan verkkotunnuksen käyttäjän suostumus verkkotunnuksen siirtoon ja se, ettei välittäjä voi siirtää verkkotunnusta ilman käyttäjän todellista suostumusta.

Siirtoavain on Viestintäviraston määrittelemä koodi, jota välittäjä ei näe eikä määrittele. Siirtoavain lähetetään aina verkkotunnuksen nykyiselle käyttäjälle, jonka on itse annettava se välittäjälle verkkotunnuksen siirtoa varten.

Verkkotunnusvälittäjän on toteutettava siirto teknisesti viiden arkipäivän kuluessa siitä, kun verkkotunnuksen vanha käyttäjä on toimittanut verkkotunnusvälittäjälle siirtoavaimen ja uuden käyttäjän tiedot. Aikaraja on lakisääteinen palvelutasovaatimus.

Lisätietoa:


Asioi kanssamme

Ota meihin yhteyttä sähköisten lomakkeiden kautta tai soita asiakaspalveluumme.